Translate

среда, 12. новембар 2014.

KUHINJA - drugi deo



    Znam da, kada vidite kuhinju koja vam se sviđa, pomislite „BAŠ JE LEPA!“ Tada ne primećujete da li je funkcionalna, da li se vrata dobro otvaraju, koliko morate da hodate od frižidera do sudopere i da li bi u nju mogli stati svi vaši sudovi. Ali, znate da je lepa! I to je važno! Iskreno govoreći, šta će vam najfunkcionalnija kuhinja na svetu ako vam se ne sviđa?
   Da vam sada pišem o tome šta je vama lepo, a šta ne, priznaćete, nema mnogo smisla. Ali mogu da vam pomenem na šta treba da obratite pažnju.
   Prvo, ako je vaša kuhinja otvorena prema trpezariji ili dnevnoj sobi, trebalo bi da pokušate da je uklopite u ostatak enterijera. To možete učiniti odabirom istog stila, materijala ili boje.

 Može se postići odličan rezultat i ako odaberete kuhinju u potpunoj suprotnosti sa ostatkom prostorije, ali tu morate biti jako pažljivi i iskusni.
   Danas se kuhinje prave od univera, medijapana i punog drveta. Univer i medijapan se proizvode u širokoj paleti različitih boja i dezena. Koji ćete odabrati zavisi, naravno, od vas. Za male kuhinje, koje nemaju dovoljno svetla, odaberite materijal svetlije boje i sjajne površine. Takve površine odbijaju svetlost, čine da prostorija izgleda veće i deluju „čistije“. 
                  kuhinja od farbanog MDF-a - proizvedeno ZARR d.o.o.Beograd
 Za veće kuhinje sa dosta prirodnog svetla možete koristiti i tamnije boje.


  Odličan izbor može biti i kuhinja u dve boje. U ovom slučaju, za donje elemente se obično odabira boja tamnija od one koji se koristi za gornje elemente. Takve kombinacije čine da kuhinja izgleda elegantno, moderno i nimalo dosadno!
 
  Dezeni koji imitiraju puno drvo, a kojih na tržištu ima u širokoj paleti tonova, vrlo su zahvalni za korišcenje.
 
 Dezen godova u različitim nijansama i prelivima daje kuhinji prirodan izgled. Ovakva kuhinja neće izgledati hladno i industrijski. Prirodan ton je pogodan za kombinovanje i slaže se sa skoro svakom bojom. 

  Kuhinje od punog drveta su klasika! Ako niste ljubitelj noviteta i savremenog dizajna, ovo je pravi izbor za vas. Odaberite ovakvu kuhinju i nećete pogrešiti! I ove kuhinje, zahvaljujući novim tehnologijama, možete odabrati u različitim bojama i nijansama.
                            KEDAR Stolarija Berezni - www.kedar.co.rs

  Bez obzira za koji materijal i boju odabrali, uvek istovremeno birajte i dezen radne ploče. Prislonite materijal koji želite za kuhinjske elemente uz ploču koju želite i dobro pogledajte da li vam se ta kombinacija sviđa. Ovo je naročito važno ako ste se odlučili za dvobojnu kuhinju – ploča mora da se slaže i sa donjim i sa gornjim elementima. 

  Da li odbrati staklene gornje frontove ili ne, pitanje je sad! I to  zavisi od vas! Danas na tržištu imate ponudu različitih stakala, od običnih providnih do bojenih, peskiranih sa različitim motivima.


 Staklo, kao detalj, kuhinju može oplemeniti i dati joj dodatni sjaj. Zato se danas staklo koristi i za izradu gornjih ploča za pultove.
Potpuni hit u dizajnu kuhinja danas su staklene zidne obloge koje se koriste umesto pločica. Izrađuju se u različitim bojama i dezenima i njihovim kombinovanjem mogu se postići neverovatni efekti.
 
  Sve ostale detalje, ručice, dodatke i ukrase birajte u skladu sa stilom kuhinje. Uz  rustičnu kuhinju ne slažu se moderne ručice, to i sami znate.
 
   Da zaključim, sa kuhinjama je kao sa muškarcima – može biti i najbolji i najpametniji, ali ako vam se ne sviđa, sa njim nećete uživati!  Još nešto, kao i sa muškarcima, ako ne možete da pronađete idealnu, probajte da poboljšate ono što imate. Ovako...

    Više detalja o fotografijama pročitajte na FACEBOOK starnici MOJA KUĆA JE NAJLEPŠA

Нема коментара:

Постави коментар